ТЕРМОСИСТ с фокус към устойчивото и енергоефективно проектиране и строителство

06.12.2022

Инвеститорите проявяват рекорден интерес към жилищни сгради и това може да окаже огромно влияние върху бъдещето на недвижимите имоти. В същото време всички предприемачи търсят начин за изграждане на устойчиви и енергийно ефективни сгради.                 

Устойчивите недвижими имоти не са нова идея. Съветът за зелено строителство в Съединените щати насърчава по-ефективно развитие в продължение на почти три десетилетия чрез BREEAM и LEED, своите стандарти за устойчивост на сгради.

Това, което се промени през последните години, е възприемането на риска, свързан с изменението на климата, което подтиква инвеститорите да насочат парите си към по-безопасни и по-ефективни зелени активи. Новите инструменти и стандарти за измерване им дават възможност да вдигнат летвата за екологични и икономически резултати.

Разработчиците виждат нарастващ глад за инвестиране, който се фокусира върху три области – екологична, социална и управленска – тенденция, която насочва значителен капитал към себе си.

Недвижимите имоти имат значителен отпечатък, когато става дума за емисии и изменение на климата.

По-точните инструменти и данни правят все по-лесно за мениджърите на активи и инвеститорите да сравняват имоти, портфейли и представяне.

Термосист може да бъде от полза и на инвеститорите, конкцентрирали своите усилия в инвестиции, както на индивидуални, така и на жилищни групови сгради, решавайки проблематиката с енергийната ефективност на инсталационните решения, алтернативност на енергийните източници, индивидуално отчитане и управление на разходите.

Много сме мощни в проектирането, защото поемаме пълната отговорност за изградените от нас обекти, както и доказването на енергоефективното проектиране и изпълнение на ОВК инсталациите. Поемаме пълната отговорност за функционалните параметри на изпълнените системи.

Фирмата има в историята си уникални разработки на хотели, които предлагат балнеолечебни и спа процедури, базирани на геотермални води. Термосист разполагага със собствена разработка, използваща енергията на 100% на отпадните води на подобен род сгради (които вече имат нулева стойност).

Освен това ние прилагаме най-високите патентовани технологии за пречистване, дезинфекция, обеззаразяване и обезпаразитяване на въздуха в работната среда.

Термосист предлага много вариантни разработки на високоефективно енергийни инсталационни решения, които допринасят за сертифициране на обектите по BREEAM и LEED.

Термосист за 32 години е изградил по уникален енергоефективен и устойчив начин ОВК системите на редица свои клиенти, част от които са:

Княз Павел Гранд Хотел в Павел Баня

Хотел Диана Мар в Павел Баня

Гаритидж Парк в София

SiteGround офисна сграда в София

Офис Сграда на Теленор в Бизнес Парк София

Интернешънъл Асет Банк в София

Санаторно - Оздравителен Комплекс "Камчия"

Търговски Център PARK MALL в Стара Загора

Курортен апартаментен комплекс „Емералд“ в Равда

Тасос Гранд Резорт на остров Тасос в Гърция    

 

Разгледайте още проекти, изпълнени от Термосист - https://termosyst-daikin.bg/projects/1

                                   


Към новини

Вижте още

Термосист поема пълната отговорност при проектиране и изграждане на ОВК инсталации
Всяка успешна търговска или жилищна сграда се нуждае от различни компоненти, които да гарантират нейната стабилност, функционалност и естетика. Освен материали и тежки машини, строителните проекти се нуждаят от квалифицирани професионалисти за справяне със специфични задачи, като управление на...
28.11.2022
Повече
ТЕРМОСИСТ ПРАЗНУВА 30 ГОДИНИ В БИЗНЕСА
Тази година имаме честта да отбележим 30-годишнината си. Ние винаги ще си спомняме всичките безценни партньорства и отношенията с Вас - нашите скъпи клиенти. Вие направихте последните 3 десетилетия успешни за ТЕРМОСИСТ и бихме искали да отделим време, за да ви уведомим колко сме благодарни за...
06.08.2021
Повече
Овк инсталациите осигуряват чист въздух в съчетание с енергийна ефективност
Инж. Константинов, с какво са по-специфични изискванията по отношение на осигуряване на чист въздух и комфортна атмосфера за хотелски и СПА проекти? Въпросът ви е много правилен. Налични са хотелски комплекси като обособена единица (бизнес, градски, крайпътни, морски,...
06.08.2021
Повече
"Термосист" изгражда енергоефективни климатични инсталации в офис сгради 1 и 2 на Garitage Park
Инж. Koнcтaнтинoв, пpaвилният избop нa ĸлимaтични и вeнтилaциoнни cиcтeми e oт peшaвaщo знaчeниe зa пocтигaнe нa oптимaлeн миĸpoĸлимaт в cъвpeмeннитe oбщecтвeни cгpaди. Kaĸъв пoдxoд пpилaгaтe във вaшaтa пpoфecиoнaлнa дeйнocт?    - Πaзapът изoбилcтвa oт cъвpeмeнни пpoдyĸти и...
19.04.2021
Повече