Термосист поема пълната отговорност при проектиране и изграждане на ОВК инсталации

28.11.2022

Всяка успешна търговска или жилищна сграда се нуждае от различни компоненти, които да гарантират нейната стабилност, функционалност и естетика. Освен материали и тежки машини, строителните проекти се нуждаят от квалифицирани професионалисти за справяне със специфични задачи, като управление на проекти, труд, бюджет и дизайн.               

Архитектът отговаря за изготвянето и проектирането на строителните проекти. Те наблюдават създаването на всяка структура, която виждаме днес, като къщи, сгради, търговски центрове и промишлени съоръжения. Имат ли обаче архитектите и други отговорности освен създаването на етажния план и разработването на дизайна?

В допълнение към основната си роля, архитектите трябва също така да гарантират, че конкретен компонент минимално въздейства върху техния предвиден дизайн и ефективно го включва в съществуващ елемент, като ОВК системи.

ОВК модулите обхващат множество функции във вашата сграда, като отопление, охлаждане, вентилация, контрол на температурата и въздушните потоци. Състои се от различни отделни части и докато разбирането на използването и разположението на всяка от тях може да бъде сложно, отговорността за архитектурното включване на тези елементи в дизайна на сградата пада върху архитекта.

Вече повече от 32 години Термосист предлага на архитектите и архитектурните бюра съвременно високотехнологично проектиране в 3D среда, съвместимо с Autodesk Revit, Archicad и други програми, използвани от архитекти за визуализации на техните разработки. Софтуерът с който разполага Термосист анализира възможните места за конфликт с конструктивните елементи на сградата, както и пространственото разположение на всички инсталационни системи.  

Прилаганият софтуер генерира документация годна за изпълнение до ниво детайл.

За своите нови обекти, архитектите ще получат висококвалифицирана консултация на база техните възможности и желания за покриване на различни критерии, поставени от конкурентната среда.  

Предлагаме много вариантни разработки на високоефективно енергийни инсталационни решения, които допринасят за сертифициране на обектите по BREEAM & LEED.  

Ние от Термосист сме уникални с това, че винаги поемаме пълната отговорност за функционирането на всички изградени от нас ОВК системи и инсталации.


Към новини

Вижте още

Инж. Николай Константинов, "Термосист": ПРИЛАГАМЕ СИСТЕМЕН ИНЖЕНЕРИНГ
 в ОВК - това е да поемеш пълната отговорност за целия процес  В климатизацията трябва да се работи от анaлиза и вapиaнтнoто пpoeктиpaнe, до дocтaвкaта, мoнтaжа, гapaнциoнния и cлeдгapaнциoнeн cepвиз - другото са половинчати решения и частична климатизация, твърди експертът....
16.07.2024
Повече
Инж. Николай Константинов, "Термосист": Дори реализирани проекти могат да постигнат високо ниво на ОВК комфорт и енергийна ефективност
- Инж. Koнcтaнтинoв, "Tepмocиcт" e извecтнa ĸoмпaния в oблacттa нa OBK ceĸтopa c oтличнa peпyтaция - дa зaпoчнeм c вaшaтa paбoтa в мoмeнтa? - Kaĸтo винaги paбoтим пo мнoгo пpoeĸти. Hиe cмe тъpceнa ĸoмпaния, зaщoтo имaмe мнoгo cпeцифичeн пpoфил - нe cмe тъpгoвци или...
28.11.2023
Повече
ТЕРМОСИСТ с фокус към устойчивото и енергоефективно проектиране и строителство
Инвеститорите проявяват рекорден интерес към жилищни сгради и това може да окаже огромно влияние върху бъдещето на недвижимите имоти. В същото време всички предприемачи търсят начин за изграждане на устойчиви и енергийно ефективни сгради.               ...
06.12.2022
Повече
ТЕРМОСИСТ ПРАЗНУВА 30 ГОДИНИ В БИЗНЕСА
Тази година имаме честта да отбележим 30-годишнината си. Ние винаги ще си спомняме всичките безценни партньорства и отношенията с Вас - нашите скъпи клиенти. Вие направихте последните 3 десетилетия успешни за ТЕРМОСИСТ и бихме искали да отделим време, за да ви уведомим колко сме благодарни за...
06.08.2021
Повече